Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Okul Tüketici Hakları Konusunda Bilinçleniyor

18 Mayıs 2023
İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Tüketici Derneği ile imzalanan protokol ile ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizin 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilgilendirilmesi, hak arama yolları,  güvenli ve sağlıklı tüketimin özendirilmesi gibi faaliyetleri içeren projemiz için harekete geçildi.
 
Bu kapsamda ilk program Denizli Cumhuriyet Anadolu Lisesinde düzenlendi. Devamında ise Bekilli ilçesi 30 Ağustos Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ve Baklan ilçesi Limak Hüsamettin Tuyji Çok Programlı Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokullarında programlarımıza devam edildi.
Proje kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü olana 29 Ekim 2023 tarihine kadar en az 100 okulda programlar yapılması hedeflenmektedir.




Ayrıca 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası olması vesliesiyle de sadece tüketicilerin değil, satıcı sağlayıcılarında 6502 sayılı Kanun çerçevesinde bilgilendirilmesi için Denizli Esnaf Odaları Birliğinde bir program gerçekleştirildi.