Denizli'de Ahilik Kutlamaları Yapıldı

Ahi Evran-ı Veli'nin doğumunun 850. yılı anısına UNESCO tarafından ilan edilen "'Ahi Evran-ı Veli Yılı' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 34.Ahilik haftası kutlamaları Denizli’de bu yıl "Uluslararası Altın Eller Festivali’’ ile birlikte kutlandı. "Denizli’de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali" adıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilen program Denizli Valimiz Ali Fuat ATİK himayelerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Denizli Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği işbirliği ile Ticaret Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle kutlandı. Programda birbirinden renkli performansların yer aldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Kartı sahibi ustaların gösterisi, sergi, panel, halk oyunları ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile TRT’nin ses sanatçılarının konserleri yer aldı.

14 Şubat 2022

                                                                           Denizli’de Ahilik Kutlamaları Yapıldı

Ahi Evran-ı Veli'nin doğumunun 850. yılı anısına UNESCO tarafından ilan edilen "'Ahi Evran-ı Veli Yılı' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 34.Ahilik haftası  kutlamaları Denizli’de bu yıl "Uluslararası Altın Eller Festivali’’ ile birlikte kutlandı.
"Denizli’de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali" adıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilen program Denizli Valimiz Ali Fuat ATİK himayelerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Denizli Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği işbirliği ile Ticaret Bakanlığı ve Kültür ve  Turizm Bakanlığının destekleriyle kutlandı. Programda birbirinden renkli performansların yer aldığı Kültür ve Turzim Bakanlığı Sanatçı Kartı sahibi ustaların gösterisi, sergi, panel, halk oyunları ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile TRT’nin ses sanatçılarının konserleri yer aldı.

Denizli İli Ahilik Kutlama Komite Üyeleri ve Protokolün katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler İl Kutlama Komitesince Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ında toplanan kortej, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Törenlerin ve festivalin yapılacağı alana kadar  yürüdü.  Ulu Camii yanında bulunan Festival ve tören alanındaki program şet kuşatma, protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından yılın Ahisi Hüsnü Genç, yılın kalfası Hüseyin Altuntaş ve yılın çırağı Hüseyin Alkınç’a ödülleri verildi.
Daha sonra protokol üyeleri festival alanındaki stantları gezdi, demir dövüp, Türk dünyasına ait kültür hazinelerini inceledi, el sanatları ustalarının çok özel performanslarını izledi. Festival alanında 1 hafta boyunca süren etkinlikler kapsamında 27'si Türkiye’nin çeşitli kentlerinden, 13’ü ise Türk dünyası ülkelerinden olmak üzere 40 el sanatları ustası birbirinden özel performanslarını Denizlililer için gerçekleştirdi. Program boyunca performans gösterileri, sergiler, panel ve etkinliklerin yanı sıra müzik dinletileri, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Ahilik oyunu gösterimi, Halk Oyunları gösterileri ile TRT sanatçılarının konserleri gerçekleştirildi.
Etkinlik çerçevesinde  Denizli Türk Ocakları Şubesi öncülüğünde düzenlenen Prof. Dr. Turgut TOK moderatörlüğünde gerçekleştirilen  "Üretim, Tüketim ve Eğitim Modeli Olarak Ahilik"konulu panel büyük ilgi gördü.
10 günden fazla süren bu kapsamlı etkinliğe Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ile İl protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.